Het Perspectief op Facebook Twitter Youtube RSS-feed e-Portaal

Bedrijfsbeheer  

Share

 

Het “getuigschrift bedrijfsbeheer” heb je nodig om je in Belgie als zelfstandig ondernemer te vestigen. De aangeboden opleiding “bedrijfsbeheer” bestaat uit twee modules:

zelfstandig ondernemen

Alle praktische kennis die je nodig hebt om je te kunnen vestigen als zelfstandig ondernemer. Welke startersformaliteiten moet ik vervullen? Welke vergunningen heb ik nodig? Hoe krijg ik geld van de bank? Hoe sluit ik mij aan bij een sociaal verzekeringsfonds? Hoe zit het met de BTW en de handelszaak?...

ondernemingsplan

De opmaak van jouw persoonlijk ondernemingsplan via interactieve workshops en individuele begeleiding. 

Gratis workshops voor cursisten en externen

Het "startatelier" inspireert en begeleidt jonge/beginnende ondernemers. De workshops bieden vaak oplossingen aan voor de problemen waarmee starters en jonge bedrijven geconfronteerd worden. De workshops zijn toegankelijk voor cursisten bedrijfsbeheer maar uiteraard ook voor externen.

De workshops zijn gratis, maar inschrijven is verplicht via mail (klik hier) 

Hoe schrijf ik mijn Business Model Canvas?

Met het "Business Model Canvas" breng je al jouw bedrijfsaspecten op een overzichterlijke en visuele manier in kaart. Aan de hand van negen bouwstenen beschrijf je de organisaie, het verdienmodel, klanten, relaties en leveranciers. In deze workshop krijg je zicht op welke bedrijfsonderdelen van essentieel belang zijn en waar eventuele bijsturing nodig is. 

Wanneer? woensdag 12 oktober 2016 van 18u15 tot 21u30

Hoe pitch ik mijn idee? 

Je bent met een nieuw uitdagend project of een nieuwe onderneming bezig. Dan wil je jouw passie en enthousiasme ook delen met toekomstige klanten, mogelijke collega's en/of toekomstige investeerders. In deze workshop leer je overtuigend jouw verhaal te vertellen dat uitnodigt tot actie. Dit kan dankzij een goede voorbereiding, zelfvertrouwen en een duidelijke verhaallijn. 

Wanneer? woensdag 19 oktober 2016 van 18u15 tot 21u30 

Hoe kan ik mijn project crowdfunden?

Crowdfunding is een alternatieve manier om een project te financieren. Je komt direct in contact met investeerders, zonder dat er een bankfinanciering aan te pas komt. Op deze manier kan iedereen in een project investeren en doe je beroep op de crowd (lees: mensenmassa). In deze workshop leer je hoe crowdfunding werkt en hoe je een strategisch plan kunt opmaken om met succes te crowdfunden.

Wanneer? woensdag 26 oktober van 18u15 tot 21u30 

Meer informatie?

Voor meer info over de opleiding kan je ook een persoonlijke afspraak maken met Ann D’Hooghe (departementshoofd handelswetenschappen)
ann.dhooghe@hetperspectief.net
Tel: 09 267 12 53 (of 99)