Het Perspectief op Facebook Twitter Youtube RSS-feed e-Portaal

Nieuw  

Share

 

Italiaans in de praktijk onder een stralende zon

tijdens de krokusvakantie trokken een 20-tal cursisten Italiaans op studiereis naar Italië. Na weken van nagenieten, bereikte ons ook een kort verslag. Een verslag dat ons doet watertanden...

De reis was een initiatief van de lesgevers Italiaans Dominique De Guchtenaere en Kathleen De Graeve, in samenwerking met Edulingua, een school voor Italiaanse taal en cultuur in San Severino Marche.

Bij aankomt op de luchthaven van Ancona werden we opgewacht door Alessandra.  Na een busrit van 80 km naar San Severino Marche, konden we ons installeren in onze kamers.  We logeerden in de school zelf, in tweepersoonskamers met een eigen badkamer.   

Als je in Italië bent, moet je de lokale gewoontes respecteren: elke dag ontbijt in de bar om de hoek, met een ruime keuze aan croissants en brioches en niet te vergeten een espresso of een cappuccino voor wie het liever minder sterk heeft ‘s ochtends.   Daarna terug naar school voor de activiteiten van die dag. ’s Zondags zijn we naar Loreto en Osimo geweest.  In Loreto hebben we de kathedraal bezocht, in Osimo de grotten onder de stad.’s Namiddags hebben we zelf de handen uit de mouwen gestoken voor een workshop cucina italiana: we hebben een volledig 3-gangen menu voor ’s avonds gemaakt.   Tiramisù, tortellini al ragù en olive ascolane hebben geen geheimen meer voor ons.

De tweede dag hebben we San Severino verkend en een bezoek gebracht aan een lokale school waar de kinderen uitleg gegeven hebben bij de tentoongestelde werktuigen.’s Namiddags stond een wijndegustatie met bezoek aan een wijngaard, l’azienda Maraviglia, op het programma.

Je kunt natuurlijk geen wijn proeven zonder een goede fond te leggen.  Bij de degustatie was er ruime keuze uit lokale charcuterie en kaas. De dag werd afgesloten in een trattoria met een uitgebreide en uitstekende maaltijd. 

De derde en laatste dag ging het richting Gubbio. ’s Middags was er bij de lunch ruimte om de verjaardag van een deelnemer te vieren.’s Namiddags hebben we uit volle borst meegezongen met liedjes die ons door de geschiedenis van Italië loodsten, onder deskundige leiding van Luca Di Dio, lesgever bij Edulingua.  

 

Het was een schitterende ervaring: het waren intense dagen.  De vlotte organisatie, de hartelijke ontvangst, de gastvrijheid, de vriendelijkheid, het lekkere eten zullen ons altijd bijblijven.  

En omdat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

Categorie: Talen - Geplaatst op: 10/05/2017